Diaconale hulp

Stel, jij bezoekt mevrouw Jansen eens in de twee maanden en een ander gemeentelid doet dat ook. Dan is het is fijn als er coördinatie is. Met behulp van het formulier hieronder kunt u zich opgeven als vrijwilliger (als u dat al niet eerder gedaan hebt).

Dan krijgt mevrouw Jansen niet in 1 week 5 bezoekjes krijgt en daarna 7 weken niets. Vul daarom in wie je bezoekt en hoe vaak ongeveer. Andere mensen willen juist graag iemand gaan bezoeken. Het is fijn wanneer de kerk hierin overzicht heeft en bezoekwerk kan afstemmen.

Meneer Pietersen heeft zijn been gebroken en kan een aantal weken niet koken. Hij doet een beroep op de coördinator. Zijn dochter kan bijna altijd koken, maar dinsdags niet. We kunnen dan kijken wie er zouden willen koken.

Het verzoek om iets te doen zal als vraag naar je toekomen. Komt het jou in die weken juist niet uit, dan kun je dat gerust aangeven.

‘Ik doe al zoveel’: het is niet de bedoeling dat je meer gaat doen, maar dat je aangeeft wat je doet of kan, zodat er afstemming kan plaatsvinden.

Zie het als ‘vraag en aanbod’ bij elkaar brengen! Zodat onderling dienstbetoon kan plaatsvinden  en iedereen zijn of haar gaven kan inzetten om de ander te helpen!

Heel hartelijk dank voor (jo)uw reactie.

[contact-form][contact-field label=’Naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mailadres’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Telefoon’ type=’text’/][contact-field label=’Ja ik wil graag een bijdrage leveren aan het bezoekwerk van ouderen, zieken en hen die dat om een andere reden wat vaker nodig hebben? ‘ type=’checkbox’/][contact-field label=’Hoe vaak zou je een bezoek willen brengen? ‘ type=’checkbox-multiple’ options=’1x per week,1x per twee weken,1x per drie weken,1x per maand’/][contact-field label=’Zou je graag bij 1 persoon op bezoek willen gaan of bij 2 of 3 of ‘maakt niet uit’? ‘ type=’checkbox-multiple’ options=’1 persoon,2 personen,3 personen,Maakt niet uit’/][contact-field label=’Zijn er reeds mensen die je met een zekere regelmaat bezoekt en die je graag in het rooster wilt laten opnemen? ‘ type=’text’/][contact-field label=’Ken je mensen waarvan je denkt dat zij wat vaker bezoek zouden kunnen krijgen? ‘ type=’text’/][contact-field label=’Heb je de mogelijkheid om voor iemand : ‘ type=’checkbox-multiple’ options=’Boodschappen te doen,De tuin te doen,Naar de kerk te rijden,Een keer eten te koken,Kleding te wassen,Kleine klusjes te doen,iets anders…’/][/contact-form]